بنام خدا
تا کنون تحقیقات زیادی در خصوص تحلیل تکنیکال انجام و منتشر گردیده است. در این نوشته قصد دارم یک دسته بندی از تحقیقات انجام شده ارائه نمایم.
در بسیاری از مطالعات به این نکته اشاره شده که پیش بینی بازدهی بازار سهام کاری دشوار است زیرا خاصیت غیر خطی بودن و عدم ثبات بازار سهام این بازار را به یک سیستم پیچیده بدل ساخته است؛ البته این حقیقت را نیز نباید نادیده گرفت که پیچیدگی بازار سهام به علت عوامل قابل توجهی مانند رویدادهای سیاسی، اخبار اقتصادی، گزارش فصلی شرکتها، تاثیرات بین المللی و رفتارهای متضاد معاملهگران می باشد. در این میان تکنیکهای متعددی مانند تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال توسط محققان برای پیش بینی بازده قیمت سهام طراحی و ارائه گردیده است. در این تحقیقات از وجوه مشترک در بازار های مالی متفاوت در تحلیل تکنیکال استفاده گردیده است اما تحقیقات دانشگاهی نتوانسته کمک قابل توجهی به بحث تحلیل تکنیکال بنماید. این نکته نیز قابل ذکر است که اساس تحلیل تکنیکال در تحقیقات دانشگاهی، الگوریتم های محاسباتی، آمار استنباطی و بکار گیری تجارب می باشد.
در تحلیل تکنیکال از فاکتورهای اقتصادی برای تخمین ارزش ذاتی سهام استفاده می شود اما در تحلیل تکنیکال بر روند گذشته قیمت سهام تکیه می گردد. گراهام در کتاب خود بنام سرمایه گذار هوشمند برخی از قوانین خرید سهام را بیان کرده و به سرمایه گذاران توصیه کرده است که خرید سهام بر اساس رعایت این قوانین انجام پذیرد. برخی از محققان قوانین گراهام را در بازارهای مالی آزمایش کردند و به این نتیجه رسیدند که خرید سهام با رعایت این قوانین می تواند بازده بیشتری را نسبت به استراتژی «خرید و نگهداری سهام» برای سرمایه گذاران داشته باشد.
در تحلیل تکنیکال از یک مجموعه از ابزارهای مختلف استفاده می گردد که پیش بینی بازدهی دارائی های مالی را بر اساس اطلاعات گذشته بازار انجام می دهد که این اطلاعات عمدتاً اطلاعات مربوط به قیمت و اطلاعات مربوط به حجم معاملات هستند. اخیراً برخی از محققان قوانین سنتی تحلیل تکنیکال را با تکنیک های سیستم های هوشمند و مدل های آماری ترکیب کرده که برخی از این تکنیک ها شامل شبکه های عصبی، سیستم های فازی، الگوریتم های تکاملی و الگوریتم ژنتیک می باشد. استفاده از این تکنیک ها در حین استفاده از تکنیکهای تحلیل تکنیکال می تواند یک سیستم معامله گری را برای معاملهگران طراحی کند که این سیستم بر اساس قیمت و حجم خرید فروش سهام در گذشته،مسیر حرکت آینده قیمت را تعیین می کند.
پیش بینی بازدهی بازارهای مالی موضوعی است که در بردارنده بسیاری از
دانش های دیگری مانند اقتصاد سنجی، تجزیه و تحلیل سرمایه گذاری، مشارکت های
مالی می باشد و اخیراً رفتار شناسی مالی نیز مورد توجه قرار گرفته است.
این یک نظر آزمایشی است.